Բաղադրիչներ
- սմբուկ - 3 հատ
- լոլիկ - 2 հատ
- սխտոր - 1 պճեղ
- մայոնեզ - 2 ճ/գդ
- բուսայուղ - 3 ճ/գդ
- աղ - 2 պտղունց
Պատրաստման եղանակ
- Լոլիկները լվանում ենք, չորացնում ու բարակ կիսաշրջաններ կտրատում: Սմբուկները լվանում ենք, երկայնակի բարակ կտրատում: Թավայի մեջ 2-3 ճ/գդ բուսայուղ ենք տաքացնում, սմբուկի շերտերը երկու կողմից տապակում մինչև վարդագույն դառնալը: Սմբուկները հովացնում ենք, այնուհետև սխտորը ճզմում ենք ու խառնում մայոնեզին:
Սմբուկի ամեն մի շերտին թեթևակի աղ ենք ցանում, մայոնեզ քսում, դնում լոլիկի կտորը, ռուլետի նման փաթաթում: - Մատուցելուց առաջ 15-20 րոպեով դնում ենք սառնարան:
Սմբուկով նախուտեստը կարելի է մատուցել թե՛ մսեղենի, թե՛ կարտոֆիլի խյուսի ու թե՛ փլավների հետ:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%BD%D5%B4%D5%A2%D5%B8%D6%82%D5%AF%D5%B8%D5%BE-%D5%B6%D5%A1%D5%AD%D5%B8%D6%82%D5%BF%D5%A5%D5%BD%D5%BF/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել