Եթե ցանկանում եք լինել սլացիկ, ապա մի հրաժարվեք ընթրիքից: Գոյություն ունի մթերքների ցուցակ, որոնք կարելի է և անհրաժեշտ է ուտել երեկոյան, հայտնում է hronika.info-ն:
Կատարյալ ընթրիքի կալորիականությունը պետք է լինի 300 կկալ-ից ոչ ավելի: Այն պետք է կազմված լինի սպիտակուցների և ածխաջրերի համադրությունից: Սպիտակուցները կշտացնում են, իսկ ածխաջրերը վառելիք են, որում այրվում են ճարպերը: Իսկ ինչպիսի մթերքներ պետք է ուտել երեկոյան առանց կազմվածքին վնաս պատճառելու, ներկայացվում է ստորև:
1. Սպիտակ թռչնամիս
Թռչունների կրծքամիսը սպիտակուցի լավագույն աղբյուր է: Այն պատրաստելու ժամանակ պետք չէ օգտագործել յուղ, քանի որ կալորիականությունը կավելանա: 125 գր սպիտակ միսը պարունակում է մոտ 200 կկալ:
2. Ծովի ձուկ
Ծովային ձկները հարուստ են միկրոտարրերով, որոնք նպաստում են մաշկի սպիտակուցների սինթեզի համար՝ կոլագենի և էլաստանի:
3. Կաղամարներ
Ծովամթերքների մեջ ամենադիետիկ սննդամթերքն է, որը պարունակում է ոչ միայն սպիտակուց, այլ նաև յոդ:
4. Ձու
Ձվից օրգանիզմը ստանում է հորմոնների սինթեզի համար անհրաժեշտ բոլոր նյութերը:
5. Ոսպ
Սպիտակուցների և բարդ ածխաջրերի հիանալի աղբյուր է: Ընթրիքի համար ավելի լավ է սև ոսպը, այն պատրաստվում է 5 րոպեում:
6. Կարտոֆիլ
Ճիշտ պարաստելու դեպքում կարող է հիանալի լինել մսի հետ: Կարտոֆիլը եփեք կեղևով և 2 ժամ թողեք փակ կաթսայում: Արդյունքում այնտեղ պարունակվող օսլան կվերածվի աղիներում գտնվող օգտակար բակտերիաների համար կերակուրի:
7. Կանաչ բանջարեղեն
Տերևավոր բանջարեղենի ցանկացած տեսակը, վարունգը և պղպեղը բարդ ածխաջրերի և ջրում լուծվող վիտամինների աղբյուր են:
8. Կտավատի սերմեր
Օմեգա-3-ի արժեքավոր աղբյուր է: Այդ մթերքի 1 ճաշի գդալը կլրացնի օմեգայի օրական նորման:
9. Կաթնաշոռ
Կաթնաշոռը թեթև ընթրիքի լավագույն տարբերակ է:
10. Թթու կանաչ խնձորներ
Ընթրիքի համար խնձորները ավելի լավ է եփել ջեռոցում: Դա լավ է ուտել մսի կամ ցածր կալորիական դեսերտների հետ: