- Մատուցվում է:1 ժամ անց
- Նախն. ժամանակ:30 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ:25 րոպե
Բաղադրիչներ
- ձու - 2 հատ
- սոդա - 1 թ/գդ
- օսլա (крахмал) - 4 բաժակ
- ալյուր - 0,5 բաժակ
- կարագ - 300 գր
- շաքարի փոշի - 1 բաժակ
- վանիլին - 0.5 թ/գդ
Պատրաստման եղանակ
- Կարագը շաքարի փոշու և վանիլինի հետ տրորում ենք և ավելացնում ձվերը:
- Մեկ այլ ամանի մեջ ենք լցնում սոդան, օսլան, ալյուրը, խառնում ենք և աստիճանաբար դեղնուցներով և կարագով զանգվածի մեջ ավելացնում:
- Խմոր ենք հունցում:
- Պատրաստի խմորը ընկույզի չափի գնդիկների ենք բաժանում:
- Պլաստմասե շշի բերանը թաթախում ենք կակաոյի մեջ, այնուհետև պլաստմասե շշի բերանը սեղմում ենք խմորի մեջ, բայց այնպես, որ խմորի մի մասը պլաստիկե շշի բերանի մեջ լինի (2 անգամ պտտեցնում ենք և հանում):
- Շամպինիոններից մեկն արդեն գրեթե պատրաստ է:
- Ստացված շամպինիոնները դնում ենք յուղաթղթի վրա:
- Այնուհետև 25 րոպեով դնում ենք մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը:
Ահա և վերջ:
Թխվածքաբլիթ շամպինիոն ավելի լավ է համտեսել 1 բաժակ կաթի հետ, քանի որ այդպես ավելի համեղ է
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%A9%D5%AD%D5%BE%D5%A1%D5%AE%D6%84%D5%A1%D5%A2%D5%AC%D5%AB%D5%A9-%D5%B7%D5%A1%D5%B4%D5%BA%D5%AB%D5%B6%D5%AB%D5%B8%D5%B6/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել