Բաղադրիչներ
- գազար - 400 գր
- սխտոր - 5 պճեղ
- աղ - 0.5 թ/գդ
- շաքարավազ - 1 ճ/գդ
- պղպեղ սև - 0.5 թ/գդ
- համեմի սերմ - 1/3 թ/գդ
- քացախ - 2 ճ/գդ
- բուսայուղ - 30 մլ
Պատրաստման եղանակ
- Գազարը քերում ենք հատուկ քերիչով, վրան ճզմում ենք սխտորը, ավելացնում 0.5 թ/գդ աղն ու 1 ճ/գդ շաքարավազը, բայց չենք խառնում:
- Այնուհետև ավելացնում ենք 0.5 թ/գդ աղացած սև պղպեղը, մի քիչ համեմի սերմ և 2 ճ/գդ քացախ: Բուսայուղը փոքր-ինչ տաքացնում ենք և լցնում համեմունքների վրա: Համեմունքները բուսայուղի տաքությունից սկսում են թշթշալ ու անուշ հոտ արձակել: Դրանից հետո լավ խառնում ենք և գազարը ձեռքով թեթևակի ճզմում:
- Կափարիչը ծածկում ենք, 3-4 ժամ թողնում սառնարանում, որպեսզի թրմվի: Ահա և վերջ, աղցանը պատրաստ է:
Կարծում ենք համոզվեցիք, որ այս բաղադրատոմսով շատ արագ ու հեշտ կարելի է պատրաստել գազար կորեական ձևով , որը կարող է լինել թե՛ առանձին աղցան, թե՛ այլ ուտեստների բաղադրիչ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել