- Մատուցվում է:Անմիջապես
- Նախն. ժամանակ:30 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ:40-60 րոպե
Բաղադրիչներ
- կարտոֆիլ - 750 գր
- աղ - ըստ ճաշակի
- կաթ - ըստ ճաշակի
- ձիթայուղ - 1 թ/գդ
- միս խոզի - 750 գր (աղացած)
- պղպեղ սև - 1/2 թ/գդ
- սոխ - 1 գլուխ
- կաղամբ - 750 գր (թթվեցրած)
- չաման - 1 թ/գդ (սերմ)
- պանիր - 200 գր
Պատրաստման եղանակ
- Կարտոֆիլը մաքրում ենք, աղաջրում խաշում, ջուրը թափում ենք և կարտոֆիլը տրորում (ըստ ցանկության կարելի է մի քիչ կաթ ավելացնել, բայց ոչ այնպես, որ խյուսը չջրիկանա): Քանի դեռ կարտոֆիլը եփվում է, թավայի մեջ բուսայուղ ենք լցնում ու միսը տապակելով կիսաեփ անում: Հենց որ վերջինս գույնը փոխվում է, կրակից վերցնում ենք և աղ ու պղպեղ ավելացնում:
Թխվածքի ձևամանը պատում ենք բուսայուղով, լցնում աղացած միսը և վրայից շարում կտրատած սոխը:
Ծածկում ենք թթվեցրած կաղամբի շերտով և ավելի հյութեղ լինելու համար վրայից կաղամբի թթվաջուր լցնում: Այս ամենից հետո ավելացնում ենք չամանը, հետո հավասար շերտով լցնում կարտոֆիլի խյուսը և վրան լցնում քերած պանիրը:
Ջեռեփուկը թխում ենք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40-60 րոպե: - Ահա և վերջ:
Ավելացնենք, որ մսով ջեռեփուկ պատրաստելիս բաղադրիչներն ըստ ճաշակի կարելի է փոփոխել՝ ավելացնել կարտոֆիլի շերտ, հյութեղ լինելու համար՝ թթվեցրած կաղամբի հյութ և այլն
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել