Ռատատույ
- Մատուցվում է անմիջապես
- Նախն. ժամանակ: 20 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ: 40-50 րոպե
Բաղադրիչներ
Պատրաստման եղանակ
- Սմբուկը լվանում ենք, վրան ամբողջ երկայնքով կտրվածքներ անում (օղակների առավելագույն հաստությունը պետք է լինի 1 սմ): Կտրվածքների արանքներում աղ ենք ցանում և թողնում 10-15 րոպե: Հետո լվանում ենք ու 20 րոպե թողնում սառը ջրում, որպեսզի դառնությունն անցնի:
- Այդ ընթացքում լոլիկն ու գազարը օղակաձև կտրատում ենք (գազարն ավելի բարակ ենք կտրատում):
- Սմբուկի յուրաքանչյուր կտրվածքի մեջ անպայման բուսայուղ ենք քսում (որպեսզի խորովելիս շատ չչորանա) և հերթով շարում լոլիկն ու գազարը:
- Հետո խառնում ենք պանիրը, ճզմած սխտորն ու թթվասերը, լցնում կտրվածքների արանքներն ու քսում սմբուկների վրա: Ձևամանին յուղաթուղթ ենք փռում և բուսայուղ քսում: Վրան շարում ենք լցոնած սմբուկները և կողքերից չոփիկներով հենում ենք, որպեսզի չշրջվեն:
- Թխում ենք 40-50 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Վերջին 5-7 րոպեում կարելի է միացնել գրիլի ռեժիմը, որպեսզի վրան վարդագույն կեղև ձևավորվի: Պատրաստի ռատատույը ջեռոցից հանում ենք և վրան կանաչի ցանում:
- Բարի ախորժակ:
Սա Ռատատույ պատրաստելու բավականին պարզեցված բաղադրատոմս էր: Ըստ ցանկության կարելի է այլ բանջարեղեններ ու համեմունքներ ևս ավելացնել։
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%BC%D5%A1%D5%BF%D5%A1%D5%BF%D5%B8%D6%82%D5%B5-%D5%B6%D5%B8%D6%80%D5%B8%D5%BE%D5%AB/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել