Բաղադրիչներ
- շաքարավազ - 150 գր
- ջուր - 120 մլ
- աղ - 1 պտղունց
- վանիլին - 0.5 թ/գդ
- կակաո - 35 գր
Պատրաստման եղանակ
- Կակաոն լցնում ենք կաթսայի մեջ, ավելացնում ջուրը:
- Դնում ենք կրակին և անընդհատ խառնելով՝ տաքացնում մինչև կակաոն ամբողջությամբ լուծվի:
Ավելացնում ենք շաքարավազը, անընդհատ խառնելով՝ հասցնում եռման աստիճանի, այնուհետև ավելացնում ենք աղն ու վանիլինը: - Զանգվածը 3 րոպե եռացնում ենք և կրակից վերցնում:
- Սառած օշարակը լցնում ենք ապակյա տարայի մեջ և դնում սառնարանը: Օշարակը կարող ենք սառնարանում մի քանի ամիս պահել:
- Այն շատ համեղ է պաղպաղակի հետ:
- Հեշտ և համեղ:
Ի դեպ, այսպիսի շոկոլադե օշարակ կարող եք օգտագործել նաև թխվածքների ձևավորման համար։
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%B7%D5%B8%D5%AF%D5%B8%D5%AC%D5%A1%D5%A4%D5%A5-%D6%85%D5%B7%D5%A1%D6%80%D5%A1%D5%AF/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել