Բաղադրիչներ
- կաթ - 1լ
- հյութ կիտրոնի - 2-3 ճ/գդ
- շաքարավազ - 150 գր
- ջուր - 350 մլ
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք «պանիր»-ը:
Կաթսայի մեջ ենք լցնում 1 լ կաթը և եռացնում: Անընդհատ խառնելով, ավելացնում ենք 2-3 ճ/գդ կիտրոնահյութը: - Մի քանի րոպե հետո, «պանիրն» ու շիճուկն առանձնանալու են:
- Զանգվածը մաղով անցկացնում ենք և հոսող տաք ջրի տակ լվանում, ինչից հետո մարլյան կապում ենք և զանգվածը լավ սեղմում, որպեսզի ավելորդ հեղուկը դուրս գա:
- «Պանիրը» փշրում ենք և լավ հունցում, որպեսզի համասեռ դառնա:
- Ձեռքերով ընկույզի չափ գնդիկներ ենք անում. գնդիկները պետք է լինեն հարթ, կլոր՝ առանց ճաքերի:
- Այժմ պատրաստում ենք օշարակը: Կաթսայի մեջ ենք լցնում ջրի 1/3 մասը և շաքարավազ ավելացնում:
- Զանգվածն, անընդհատ խառնելով հասցնում ենք եռման ատիճանի և մոտ 5 րոպե եռացնում:
- Գնդիկներն ընկղմում ենք եռացող օշարակի մեջ, բայց լցնելուց պետք է հաշվի առնել, որ վերջիններս չափսերով 2-3 անգամ մեծանալու են: Կափարիչով ծածկում ենք և 10-15 րոպե եփում: 10 րոպե հետո, ահա այսպիսի տեսարանի ականատես կլինենք:
- Այժմ այդ կաթսան դնում ենք սառը ջրի մեջ, կափարիչով ծածկում և այդպես թողնում մոտ 24 ժամ, որպեսզի գնդիկները օշարակը ներծծեն:
- Այսպիսի տեսք ունեն գնդիկները:
- Ահա և վերջ:
Նման հնդկական աղանդեր անպայման արժե փորձել:
Ի դեպ, կարող եք գնդիկները թաթախել նաև մուրաբայի կամ մրգային օշարակի մեջ, որպեսզի ավելի գունագեղ լինեն:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%B0%D5%B6%D5%A4%D5%AF%D5%A1%D5%AF%D5%A1%D5%B6-%D5%A1%D5%B2%D5%A1%D5%B6%D5%A4%D5%A5%D6%80-rasgulla/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել