Լավ կազմվածքի համար` լավագույն բանջարեղենը.
Սմբուկը ո՛չ միայն համեղ է, այլև օգտակար մարդու օրգանիզմի համար:Սմբուկը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, որը նպաստում է ստրամկանի նորմալ աշխատանքին, նաև` В խմբի վիտամիններ, ասկորբինաթթու և կարոտին:
Միևնույն ժամանակ, սմբուկն այդքան շատ վիտամիններ չի պարունակում, փոխարենը՝ պարունակում է նյութ, որը նպաստում է օրգանիզմից վնասակար խոլեսթերինի դուրսբերմանը:
Սմբուկը նաև հարուստ է բջջանյութով, այն արագ հագեցնում է, պարունակում է բավականին քիչ կալորիաներ, ուստի օգնում է նիհարել:
Բացի այդ, սմբուկը պարունակում է աճառի և ոսկրերի ամրապնդմանը նպաստող նյութեր, ինչը հնարավորություն է տալիս դանդաղեցնել հենաշարժական համակարգի հիվանդությունների զարգացումը:
Սմբուկի պարբերաբար օգտագործումը հնարավորություն է տալիս նաև երկարաձգել երիտասարդությունը և լավացնել մաշկի վիճակը, քանի որ այն նպաստում է բնական կոլագենի արտադրությանը և մաշկին հնարավորություն է տալիս պահպանել խոնավությունը: