Բաղադրիչներ
- կարտոֆիլ - 3 հատ
- պանիր - 50 գր (չոր)
- կարագ - 20 գր
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- ձիթայուղ - ձևամանին քսելու համար
- Լցոնի համար՝
- դդմիկ - 400 գր
- տաքդեղ - 1 հատ
- լոլիկ - 2 հատ
- սխտոր - 3 պճեղ
- սոխ - 1 գլուխ
- պանիր - 50 գր (չոր)
Պատրաստման եղանակ
- Կարտոֆիլը քերում ենք, խառնում քերած պանրի ու հալեցրած կարագի հետ, այնուհետև աղ ու պղպեղ ենք ցանում:
- Ձևամանին ձիթայուղ ենք քսում, այնուհետև լցնում ենք կարտոֆիլի խառնուրդը և թխում ենք 30 րոպե, 200 աստիճան ջերմաստիճանում:
Սոխը կտրատում ենք, տապակում ձիթայուղով: Ավելացնում ենք մաքրած, լվացած ու կտրատած դդմիկն ու տաքդեղը: 10 րոպե հետո ավելացնում ենք աղը, պղպեղը և ճզմած սխտորը (ցանկության դեպքում կարող ենք կանաչի ավելացնել): - Ստացված խառնուրդը լցնում ենք կարտոֆիլային զանգվածի վրա, ապա շարում ենք կտրատած լոլիկն ու քերած պանիրը: Պիրոգը թխում ենք 30-35 րոպե:
- Բարի ախորժակ:
Ահա և վերջ, ստացվեց հիանալի բանջարեղենային պիրոգ, որը դուր կգա հատկապես նիհարել ցանկացողներին, քանի որ չի պարունակում խմոր և շատ կալորիաներ:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել