Այդքան էլ հեշտ գործ չէ իդեալական խաշած հավկիթ ստանալը։ Լինում է, որ սպիտակուցն է վնասվում, կամ դեղնուցը լավ չի եփվում, կամ էլ շատ է չոր լինում։ 

Այս ամենի պատճառն այն է, որ հավկիթը կազմված է երկու տարբեր բաներից ու այդ պատճառով պետք է եփել դեղնուցն ու սպիտակուցը տարբեր ջերմաստիճաններում։ Սպիտակուցի համար ճիշտ ջերմաստիճանն է 82 ° С, իսկ դեղնուցի համար՝ 77 ° C։

Ամերիկացի խոհարար J. Kenji López-Alt-ը դիմել է գիտության օգնությանը, որ հավկիթը եփելու լավագույն տարբերակը գտնի։ 

Նրա հետազոտության արդյունքը կարող եք տեսնել լուսանկարում

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել