шпинат

Սպանախում պարունակվող նյութերը կարող են ազատել ավելորդ կիլոգրամներից, քանի որ ունակ են նվազեցնել վնասակար ուտելիքի նկատմամբ հակումը՝ պնդում են Շվեյցարիայի Լունդի համալսարանի հետազոտողները: Այս մասին հայտնում է newsyou.info-ն:

Հետազոտության ընթացքում գիտնականները պարզել են, որ սպանախում պարունակվող տիլակոիդները ճնշում են վնասակար ուտելիքի նկատմամբ հակումը:

Տիլակոիդի օգտագործումը նպաստում է կուշտ լինելու հորմոնի արտադրությանը: Գիտնականների խոսքով՝ սպանախի տերևներում թաղանթը աստիճանաբար դանդաղեցնում է մարսողության պրոցեսը, որի հետևանքով ուղեղին ազդանշան է ուղարկվում կուշտ լինելու մասին, և օրգանիզմը չի պահանջում ավելորդ սնունդ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել