Բաղադրիչներ
- ալյուր - 100 գր (բարձր կարգի)
- օսլա (крахмал) եգիպտացորենի - 30 գր
- բուսայուղ - 2 ճ/գդ
- շաքարավազ - 2 ճ/գդ
- կաթ - 1 ճ/գդ
- ձու - 1 հատ
- վանիլին - 1/2 թ/գդ
- փխրեցուցիչ - 1/2 թ/գդ
- աղ - 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակ
- Ալյուրը, փխրեցուցիչն ու օսլան խառնում ենք իրար։
- Ամանի մեջ ենք լցնում մնացած բաղադրամասերը` բուսայուղը, վանիլինը, շաքարավազը, կաթը, ձուն և աղը։
- Ձեռքի խառնիչով հարում ենք մինչև համասեռ դառնա և թեթև փրփրի։
- Աստիճանաբար ավելացնում ենք չոր խառնուրդը, սկզբում գդալով խառնելով։
Այնուհետև ձեռքերով գնդում ենք և մի քիչ հունցում։ Եթե խմորը դեռ կպչուն է, կարող ենք անհրաժեշտության դեպքում ալյուր ավելացնել։ Պետք է փափուկ, առաձգական և ձեռքերին չկպչող խմոր ստանանք։ - Այնուհետև խմորը բարակ շերտով գրտնակում ենք, այն բավականին բարդ է գրտնակել, քանի որ շատ քիչ յուղ է պարունակում իր մեջ։ Կարող ենք անմիջապես շրջած տապակի վրա գրտնակել։ Դա շատ հարմար է, քանզի խմորը տեղափոխելու կարիք չի լինի։ Ցանկության դեպքում կարող ենք սեղանի վրա գրտնակել, այնուհետև թիակով տեղափոխել տապակի վրա: Խմորը պետք է մոտ 2 մմ հաստությամբ շերտով գրտնակել։ Այդպես թխվածքաբլիթը ավելի խթրխրթան կլինի (պետք է հաշվի առնել, որ փխրեցուցիչի հաշվին, այն բարձրանալու է)։ Այս նկարում նկատելի է, որ շերտը տեղ-տեղ թափանցիկ է։
- Ձևամաններով կամ դանակով ուղղանկյունաձև կտրատում ենք։
- Յուրաքանչյուր կտրած թխվածքաբլիթը պատառաքաղով ծակում ենք և տեղափոխում մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ։ Թխում ենք 10-15 րոպե, կախված ջեռոցից։ Հենց թեթևակի ոսկեգույն դառնա, ուրեմն պատրաստ է։
- Ահա պատրաստի թխվածքաբլիթը։
Ի դեպ, երեխաների համար պատրաստելիս, կաթը կարող ենք ջրով փոխարինել, շաքարավազի քանակությունը կարող ենք նվազեցնել, իսկ վանիլինն, առհասարակ, հանել:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%B9%D5%B8%D6%80-%D5%A9%D5%AD%D5%BE%D5%A1%D5%AE%D6%84%D5%A1%D5%A2%D5%AC%D5%AB%D5%A9-%D5%A3%D5%A1%D5%AC%D5%A5%D5%BF/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել