Նյարդային համակարգի առողջության պահպանման համար շատ կարևոր է ճիշտ սնվելը
Նյարդային համակարգի համար հատկապես անհրաժեշտ են հետևյալ մթերքները.

Բանան և թարմ լոլիկ

Ամրացնում են նյարդային համակարգը, խոչընդոտում են ընկճախտի առաջացմանը:

Սկումբրիա, ձողաձուկ, սաղմոն

Պարունակում են օգտակար ճարպեր: Թարմացնում են լյարդը, որը նպաստում է նյարդաթելերը թունավոր նյութերից պաշտպանելուն: 60 անգամ նվազեցնում են ընկճախտի ռիսկը:

Ձու

Հարուստ է լեցիտինով, որն օգնում է պայքարել վատ տրամադրության դեմ:

Կաթնամթերք, կաղամբ, գազար, խնձոր

Պարունակում են կալցիում և ֆոսֆոր մարդու համար իդեալական չափաբաժիններով:
Կալցիումը նպաստում է նյարդային լարվածության թուլացմանը, իսկ ֆոսֆորը խթանում է նյարդային համակարգը:

Կանաչի

Հարուստ է մագնեզիումով, որն անհրաժեշտ է օրգանիզմում արգելակման գործընթացների կարգավորման համար:

Ցորենի հաց, հատիկավորների ծլած հատիկներ, ձավարեղեն

Հարուստ են В խմբի վիտամիններով, որոնք անհրաժեշտ են օրգանիզմի սթրեսակայունության ապահովման համար:

Բուսական յուղեր, ընկույզ, ավոկադո

Պարունակում են վիտամին Е: Օրգանիզմին էներգիա են տալիս, խթանում են մկանային ակտիվությունը:

Ելակ

Խթանում է նյարդային համակարգը: Լավ հակադեպրեսանտ է:

Պանիր, կարտոֆիլ, չմաքրած բրինձ, խմորիչ, սոյա, գետնանուշ, քունջութ

Պարունակում են կարևոր ամինաթթուներ, որոնք բարձրացնում են օրգանիզմի աշխատունակությունը, հանգստացնում են նյարդերը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել