- Մատուցվում է: 2 ժամ անց
- Նախն. ժամանակ: 20 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ: 35-40 րոպե
Բաղադրիչներ
- ալյուր - 200 գր
- նարինջ - 2 հատ
- բուսայուղ - 1/4 բաժակ
- շաքարավազ շագանակագույն - 1/2 բաժակ
- նարինջ - 1 ճ/գդ (կեղև)
- օսլա (крахмал) եգիպտացորենի - 1 ճ/գդ
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ
- աղ - 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակ
- Նարնջի հյութը քամում ենք։ 3/4 բաժակ հյութ ստանալու համար մոտավորապես 2 հատ նարինջ է հարկավոր։
- Ալյուրը, օսլան և փխրեցուցիչը անցկացում ենք մաղով և ավելացնում ենք աղը։
- Շաքարավազը բուսայուղի հետ խառնում ենք և հարում մինչև համասեռ դառնա։ Ավելացնում ենք նարնջի հյութն ու կեղևը։
- Այնուհետև լցնում ենք չոր խառնուրդն ու այդ ամբողջը թեթևակի հարում ենք։
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%B6%D5%A1%D6%80%D5%B6%D5%BB%D5%B8%D5%BE-%D5%AF%D5%A5%D6%84%D5%BD/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել