Ամերիկացի դիետոլոգներն ու մարդաբանները կազմել են այն մթերքների ցուցակը, որոնք որոշակի հանգամանքներում մեզանից էներգիա են խլում:
1. Կոնյակ, խոտերի թուրմեր: Թարմ մնալու համար դրանք պետք է խմել ճաշից առաջ:
2. Քաղցրավենիքներն արագորեն բարձրացնում են գլյուկոզայի մակարդակն օրգանիզմում, որը հետո նորից արագորեն ընկնում է: Իսկ այդ գործընթացում ուժերի անկում է նկատվում:
3. Հնդակահավի մսի մեջ հայտնաբերվել են հանգստացնող ազդեցություն ունեցող պրոտեիններ:
4. Ալրամթերքները հանգեցնում են արյան մեջ գլյուկոզայի բարձրացմանը: Դրանք նաև «ծանրանում են օրգանիզմում»:
5. Տապակած ուտելիքը մարսելու համար օրգանիզմը բավական մեծ էներգիա է ծախսում:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել