Եթե դուք նորմալ մաշկ ունեք, ապա բավական է սքրաբն օգտագործել շաբաթը միայն 1 անգամ: Եթե մաշկը յուղոտ է, ապա սքրաբը պետք է օգտագործել շաբաթը 2-3 անգամ:
Հիշեք, որ բնական սքրաբ կարելի է պատրաստել նաեւ տանը: Ահա մի քանի բաղադրատոմս.
Սրճային սքրաբ
1/3 աղացած սուրճը հարկավոր է խառնել յոգուրտի կամ յուղոտ սերուցքի հետ: Ստացված զանգվածը քսեք դեմքի մաշկին: 2-5 րոպե հետո դեմքը լվացեք գոլ ջրով:
Սքրաբ աղով եւ սոդայով
Ցնցուղ ընդունելուց հետո դեմքի մաշկը 1-3 րոպե խոնավ բամբակով մերսեք: Դրանից հետո այն թաթախեք սովորական աղի կամ սոդայի մեջ ու եւս 2-5 րոպե մերսեք դեմքը: Դրանից հետո գոլ ջրով լվացվեք:
Ելակի սքրաբ
6 թեյի գդալ աղը հարկավոր է խառնել 4 թեյի գդալ ձիթապտղի ձեթին: Ավելացրեք 6 հատ ելակ եւ խառնեք: Քսեք դեմքին, 10-12 րոպե անց լվացեք գոլ ջրով:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել