Լավ սնունդը ո՛չ միայն ամուր առողջության գրավական է, այլև մտավոր ցուցանիշների: Դրանում համոզված են ֆրանսիացի մասնագետները: Նրանք հետազոտել են մանկական հասակում սննդամթերքի դերն ու դրանց ազդեցությունը մտավոր կարողությունների զարգացման վրա:

Փորձագետները կազմել են այն սննդամթերքի ցանկը, որը դրականորեն են ազդում մարդու գլխուղեղի վրա: 
Դրանց ցանկում հայտնվել են ձուկը, կաթնամթերքը, պոմիդորը, լոբազգիները:

Ձուկը հետազոտողների ուշադրության կենտրոնում է հայտնվել ճարպաթթուների բարձր պարունակության շնորհիվ, որոնք հատկապես օգտակար են նյարդային համակարգի համար: 
Ինչ վերաբերում է լոբազգիներին, ապա դրանք հարուստ են վիտամիններով ու ֆոլաթթվով:
Կաթնամթերքը կարևոր է հիշողության համար ու անգամ օգնում է ձևավորել տրամաբանական մտածողությունը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել