Tert.am–ը գրում է.

Գիտնականներն ապացուցել են բրոկկոլիի օգտակարությունը օրգանիզմի համար: Վերջերս նաև ուշադրության կենտրոնում են հայտնվել բրոկկոլիի գլուխները, որոնք ինչպես և ցողունները, հարուստ են հակաքաղցկեղային սուլֆորաֆան նյութով: Սուլֆորաֆանը բնական ծծմբային միացություն է, որն առկա է խաչածաղկավոր բանջարեղենում` կաղամբ, բրոկկոլի, ծաղկակաղամբ, ծովաբողկ:


Բրոկկոլին հարուստ է նաև A, D, K վիտամիններով: Այս մասին գրում է Top Healthy Life-ը  և  ներկայացնում բրոկկոլիի ընդհանուր օգտակար հատկությունները.


1. Կրկնակի  ավելի շատ վիտամին C է պարունակում, քան նարինջը:


2. Պարունակում է հակաքաղցկեղային հատկություններով հարուստ սելեն հանքանյութը:


3. Հակաբորբոքային միջոց է:


4. Կանխում է փորկապությունը:


5. Կարգավորում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը:


6. Մեծ քանակությամբ կալցիում է պարունակում:


7. Մաքրում է արյունը:


8. Ակտիվացնում է քաղցկեղը ճնշող գեները:


9. Նվազեցնում է կրծքի քաղցկեղի հավանականությունը:


10.  Հարուստ է կալիումով:


11.  Նպաստում է օստեոպոռոզի բուժմանը:


12.  Քիչ քանակությամբ կալորիա է պարունակում. 100 գրամը 30 կկալ է պարունակում, որում առկա է նաև 11 գրամ սպիտակուց:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել