Բաղադրությունը`

Բլինչիկի խմոր
0.5 լ. կաթ
2 ձու
2 ճաշի գդալ բուսայուղ 
200 գրամ ալյուր
1 թեյի գդալ սոդա,
1 թեյի գդալ շաքարավազ,
Աղ 0,5 թեյի գդալ 

Պատրաստման եղանակը`

Ձուն ծփել շաքարավազի և աղի հետ միասին: Ավելացնել ձեթը, այնուհետև կաթը և լավ խառնել: Ավելացնել նաև սոդան և ալյուրը` հարել հարիչով:
Թավան ձեթով պատել, լավ տաքացնել կրակի վրա և լցնել խառնուրդը, այնպես շարժել թավան, որ խմորը տարածվի ամբողջ թավայով: Եփել երկու կողմից:

Լցոնի համար

1 կգ հավի կրծքամիս
4 գազար
4 լոլիկ
2 կարմիր և 2 կանչ պղպեղ
1 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ 
250 գրամ պանիր
Կետչուպ 
Աղ ըստ ճաշակի
Սև աղացած պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`

Հավի կրծքամիսը եփել,մանրացնել:Գազարը մաքրել,անցկացնել քերիչով,լոլիկները և պղպեղները շատ մանր կտրտել:
Այս բոլորը խառնել և եփել,ավելացնել պղպեղի մածուկը,աղ անել:Ստացված զանգվածը խառնել հավի կրծքամսին:Ստացված լցոնից 1ճաշի գդալ դնել նրբաբլիթնի վրա, փաթաթել և շարել յուղած տապակի մեջ,վրան քսել կետչուպ,մի քիչ քերած պանիր շաղ տալ և 10 րոպե դնել ջեռոցը,200 °C ջերմաստիճանի տակ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել