Գիտնականները համարում են, որ սրտանոթային հիվանդությունների առաջատար դառնալու պատճառը ոչ միայն սթրեսներն են, այլև սնվելու ոճի փոփոխությունը։ Հատկապես՝ սննդակարգում «ծպտված» ճարպեր պարունակող մթերքների մեծ քանակության գերակշռումը։ Ի դեպ, թանկ սնվելը չի նշանակում օգտակար։ Մյունխենի համալսարանի կարդիոլոգիայի ամբիոնի հետազոտողները նշել են սրտի և անոթների համար իսկապես վտանգավոր հինգ մթերքները.

1. Մոդիֆիկացված ճարպեր և իրենց բաղադրության մեջ մարգարին պարունակող բոլոր ուտելիքները, կաթնահունց թխվածքաբլիթները, կրեմով տորթերը։

2. Ապխտած և կիսաապխտած երշիկները։

3. Ձկնկիթը՝ կարմիր և սև։

4. Շամպայնը և փրփրուն գինիները։

5. Գարեջուրը. օրական 0,5 լիտրից ավելի տղամարդկանց և 0,33՝ կանանց համար։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել