Վանիլային կեքս 

Բաղադրությունը`

Ալյուր - 170 գրամ
Կարագ - 125 գրամ սենյակային ջերմաստիճանի 
Շաքարավազ - 200 գրամ
Ձու - 3 հատ
Յոգուրտ - 150 գրամ մածուն
Կակաոյի փոշի - 40 գրամ 
Ջուր — 60 մլ 
Վանիլային էսենցիա - 3 կաթիլ
Սոդա 0,5 թեյի գդալ 
Աղ 0.5 թեյի գդալ 

Գլազուր
Սպիտակ շոկոլադ` 100 գրամ (շոկոլադե սալիկ)
Մուգ շոկոլադե սալիկ` 40 գրամ 

Պատրաստման եղանակը`

1. Ալյուրին խառնել սոդան և աղը: 
2.Խորը ամանի մեջ խառնել շաքարավազը և կարագը, ավելացնել ձուն և հարիչով լավ հարել: Մաս-մաս ավելացնել ալյուրը սոդայի և աղի հետ խառնած, այնուհետև յոգուրտը, լավ խառնել: 
3.Կակաոն խառնել ջրի հետ, այնպես, որ գնդիկներ չմնան: Խմորի մի մասը լցնել մեկ այլ ամանի մեջ և վրան լցնել կակաոն, իսկ մյուս սպիտակ մասին ավելացնել վանիլային էսենցիա:
4. Տապակը պատել կարագով: Ներքևի մասում, լցնել սպիտակ խմորի կեսը, ապա շոկոլադե խմորը, ապա երկրորդը` սպիտակ խմորի կեսը, վերջում շոկոլադե խմորի կեսը: 
5. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45-55 րոպե: 
6. Հանել տապակից, թողնել սառչի:
7.Գլազուրի համար հալեցնել սպիտակ շոկոլադը ջրային գոլոշու վրա: Ծածկել կեքսը սպիտակ շոկոլադով, ապա ջրային գոլոշու վրա հալեցնել մուգ շոկոլադը և լցնել սպիտակ շոկոլադի վրա:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել