Առողջ ապրելակերպի նորաձևությունն ավելի ու ավելի ընդունված է դառնում։ Կանոնավոր սնվել, սպորտով զբաղվել, ծխելը և ալկոհոլ ընդունելը թողնել. առողջությունը պահպանելու նպատակով ինչ զոհաբերությունների ասես կարող ես գնալ։ Սակայն ի՞նչ փորձություններ առանց դժվարությունների։ Այսօր մենք ձեզ կներկայացնենք սնվելու սովորական ապրանքներ, որոնք դանդաղ կերպով, բայց վստահաբար մեր օրգանիզմին վնաս են հասցնում։

Ոչ օրգանական բանջարեղեն և մրգեր։ Այս ապրանքները լավության փոխարեն վատություն են պատճառում։ Դրա պատճառը պեստիցիդներն և հորմոնալ ներարկումներն են, որոնք ապրանքը տեսքից ավելի «իդեալական» են դարձնում։ Արտաքին գեղեցկության տակ թաքնված են օրգանիզմի համար վնասաբեր հետևանքներ։

Неорганические овощи и фрукты. Вместо пользы такие продукты приносят только вред. Виной всему пестициды и гормональные инъекции, позволяющие получить «идеальный» с виду урожай. За внешней красотой скрываются пагубные последствия для организма. (Linh Nguyen)

Պահածոյացված ապրանքներ։ Այսօրվա դրությամբ խանութում կարելի է տարբեր պահածոյացված ապրանքներ գտնել՝ մսային, ձկնային, բանջարեղենային և այլն։ Սակայն այս տեսակի ապրանքների մշտական օգտագործումը կարող է մարդու առողջության վրա վատ անդրադառնալ։ Պետք չէ մոռանալ, որ պահածոյի մեջ գտնվող վիտամիններից շատերը ջերմային մշակման հետևանքով կորչում են։ Բացի այդ, տարաները բիսֆենոլ A-ով են ծածկված, որը և կարող է սննդի մեջ հայտնվել։ Այս քիմիական նյութը վտանգավոր է համարվում։

Консервы. На сегодняшний день на полках магазинов можно найти консервы на любой вкус — мясные, рыбные, овощные и т.д. Однако постоянное употребление таких продуктов может пагубно повлиять на здоровье человека. Не стоит забывать, что содержимое консервов теряет большую часть своих витаминов при термической обработке. К тому же многие банки покрыты бисфенолом А, который может попасть в еду. Это химическое вещество признано опасным. (Jacqui Brown)

Վերամշակված միս՝ երշիկ և նրբերշիկ։ Այս ուտեստների մեծամասնությունն իրենց մեջ պարունակում է այնպիսի քիմիական նյութեր, որոնց միջոցով ապրանքն ավելի երկար ժամանակ են պահպանում։ Պետք է նաև նշել, որ վերամշակված միսը հիմնականում ճարպոտ է լինում և օգտակար նյութերից զուրկ։

Обработанное мясо — колбасы и сосиски. Большинство из этих яств содержат чрезмерное количество химических веществ, позволяющих дольше сохранять продукт. Стоит также отметить, что обработанное мясо зачастую слишком жирное и лишено полезных веществ. (Tim Reckmann)

Չիպսը համեղ, սակայն ոչ օգտակար խորտիկ է։ Չիպսի օգտագործումը հանգեցնում է ճարպակալման և արյան մեջ խոլեստերինի ավելացման։ Սրա բաղադրության մեջ բազմաթիվ քիմիական նյութեր կան՝ բուրավետիչներ, ներկանյութեր, որոնք կարտոֆիլի ծավալն ավելի են մեծացնում։

Чипсы — вкусная, но очень неполезная закуска. Употребление чипсов ведёт к ожирению, повышению холестерина в крови. Усугубляют картину наличие в снеке большого количества промышленной химии — усилителей вкуса, ароматизаторов, красители, порой превышающих вес самого картофеля. (Robyn Lee)

Բուսական յուղ։ Բուսական յուղի պատրաստման ընթացքում տեղի են ունենում բազմաթիվ վտանգավոր գործընթացներ, օրինակ՝ քիմիական նյութերի օգտագործումը։ Բացի այդ՝ յուղն իր մեջ պարունակում է չհագեցած ճարպային թթուների՝ Օմեգա-6-ի բարձր մակարդակ։ Յուղի հաճախակի և չափից դուրս օգտագործումը հանգեցնում է սրտի խնդիրների և այլ հիվանդությունների։

Растительное масло. В процессе приготовления масло повергают ряду вредных процессов, включая использование химикатов. К тому же, масло содержит высокий уровень Омега-6-ненасыщенных жирных кислот. Чрезмерное и частое употребление масла ведёт к проблемам с сердцем и другим заболеваниям. (Cottonseed Oil)

Քաղցրացուցիչներ։ Շաքարի օգտագործումից ավելի լավ է խուսափել, սակայն այն արհեստական կամ բնական քաղցրացուցիչներով փոխարինելը հարցի լուծում չէ, այլ վատթար տարբերակ։

Подсластители. Употребление сахара лучше избегать, однако заменять его синтетическими или натуральными подсластителями — не решение проблемы, а её усугубление. (Caro Wallis)

Փաթեթավորված հյութ։ Այսպիսի հյութը համեղ է, սակայն նրանում կան մի շարք ներկանյութեր, բուրավետիչներ։ Այս իսկ պատճառով ավելի լավ է մի փոքր ազատ ժամանակ ծախսել և ինքնուրույն պատրաստել հյութ թարմ մրգերից և բանջարեղենից, որը ձեզ վիտամինների «մի մեծ պահեստ» կպարգևի։

Пакетированный сок — напиток вкусный, однако, содержащий целый ряд консервантов, красителей, ароматизаторов и усилителей вкуса. Поэтому лучше потратить немного свободного времени и самостоятельно сделать сок из свежих фруктов или овощей, который подарит Вам целый кладезь витаминов. (Lindsey Turner)

Չոր նախաճաշը ժամանակ և ջանք է խնայում, ինչպես նաև ըստ արտադրողների՝ անհավատալիորեն օգտակար է։ Այն իր մեջ ներառում է եգիպտացորենի փաթիլներ, մյուսլի և այլն։ Սակայն իրականում այդ ապրանքների չորացնելուց կարևոր վիտամիններ են անհետանում։ Սյդ իսկ պատճառով այդ տեսակի ապրանքի հաճախակի օգտագործումը վնասակար է։ Դրա փոխարեն օրգանական հացահատիկներից թարմ խառնուրդ պատրաստեք, որը ձեզ համար ավելի օգտակար կլինի։

Сухой завтрак экономит время и силы, а также по заявлениям производителей — невероятно полезен и сбалансирован. Он включает в себя разнообразные хлопья, кукурузные шарики или колечки, мюсли. Однако, на самом деле в процессе их производства сырье лишают большей части полезных веществ. Также стоит добавить, что сухой завтрак содержит большое количество сахара и других вредных углеводов. Поэтому регулярное употребление продукта — крайне вредно. Вместо сухого завтрака приготовьте микс из органических зерновых, которые точно принесут Вам пользу. (Tom Hills)

Մարգարին՝ կարագի համեմատաբար էժան և վնասակար փոխարինող, որն իր մեջ պարունակում է տրանս ճարպեր, հակաօքսիդանտներ, էմուլգատորներ։ Պետք է նաև նշել, որ մարգարինն օգտագործվում է թխման և հրուշակեղենի արդյունաբերության, ինչպես նաև սենդվիչների մեջ։ Մարգարինի արհեստական բաղադրիչները հանգեցնում են իմունիտետի նվազմանը և օրգանիզմի նյութափոխանակության վատթարացմանը։

Маргарин — нездоровая и сравнительно дешёвая альтернатива сливочному маслу. Продукт содержит транс-жиры, антиоксиданты, эмульгаторы. Стоит отметить, что маргарин часто используют в хлебопекарной и кондитерской промышленности, а также в качестве спреда для бутербродов. Искусственные компоненты маргарина приводят к снижению иммунитета и нарушению обмена веществ в организме человека. (Dwayne Madden)

Փքաբլիթ՝ համեղ և բավականին հագեցնող քաղցրավենիք, որը հայտնի է որպես արագ սնման ուտելիք։ Սակայն չպետք է մոռանալ, որ փքաբլիթներն ահռելի քանակությամբ շաքար են պարունակում, իսկ շաքարի հաճախակի օգտագործումը կարող է առողջական լուրջ խնդիրների հանգեցնել։

Пончики — вкусное и довольно сытное лакомство, популярное в качестве быстрого перекуса. Однако не стоит забывать, что пончики являются источником огромного количества сахара, и других не самых полезных углеводов, а также жира. Регулярное употребление сладости может привести к серьёзным проблемам со здоровьем. (rpavich)

Գազավորված քաղցր հյութեր։ Ներկայումս շուկաներում ներկայացված են զանազան լիմոնադներ, սոդային խմիչքներ, որոնք դուր են գալիս և՛ երեխաներին, և՛ մեծահասակներին։ Համաձայնվեք՝ որքան հաճելի է ամառային չոր եղանակին կոլա ըմպելը։ Սակայն պետք է հիշել, որ այս տեսակի խմիչքները պարունակում են սննդին համային տարբեր որակներ հաղորդող բնանյութեր, գունանյութեր, մեծ քանակությամբ շաքարավազ (մի բաժակի համար մոտ չորս գդալ շաքար)։ Գազավորված հյութերի հաճախակի օգտագործումը կարող է լուրջ հետևաքներ ունենալ, օրինակ՝ շաքարային դիաբետ առաջացնել։

Газированные сладкие напитки. На сегодняшний день на рынке представлено огромное количество разнообразных лимонадов, содовых, которые так нравятся взрослым и детям. Согласитесь, как же приятно выпить бутылку охлаждённой колы в жаркий день! Однако, не стоит забывать, что подобные напитки содержат ароматические эссенции, красители, консерванты и большое количество сахара (на один стакан до четырёх ложек сахара). Регулярное употребление газировок может привести к такому заболеванию, как сахарный диабет. (Alan)

Մեզ համար շատ սիրելի կարտոֆիլը նույնպես կարող է վնասակար լինել։ Դրա պատճառը կարտոֆիլի ոչ ճիշտ կամ չափազանց երկար պահելն է։ Երկար ժամանակ արևի տակ մնալով՝ դրանում սոլանինի քանակությունն է ավելանում, որը կարող է հանգեցնել գլխապտույտի, սրտխառնոցի, նյարդային համակարգի խախտման։ Այս իսկ պատճառով ձմեռվա վերջին կարտոֆիլի հաճախակի օգտագործումը վնասակար է։

Любимый всеми картофель тоже может нанести вред здоровью человека. Причина — неправильное или слишком длительное хранение продукта. При нахождении на солнечном свете в клубнях повышается количество соланина, способного вызвать головокружение, тошноту, расстройство нервной системы. Так что частое употребление картофеля в конце зимы — крайне нежелательно. (jamonation)

Կաթ։ Ոչ պաստերիզացված կաթի օգտագործումը կարող է այնպիսի նախանշաններ առաջացնել, ինչպիսիք են օրինակ՝ հարբուխը, նաև կարող է լյարդի հետ կապված խնդիրներ առաջ բերել։ Ապրանքը կարող է վտանգավոր միկրոօրգանիզմներ պարունակել, օրինակ՝ սալմոնելլա, աղիքային ցուպիկ և լիստերիա։ 

Молоко. Употребление непастеризованного молока способно вызвать симптомы, похожие на грипп, и привести к проблемам с печенью. Продукт может содержать опасные микроорганизмы, такие как сальмонелла, кишечная палочка и листерия. (JudithTB)

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել