Աղը՝ գլխացավի պատճառ. ինչ անելAroxj.am-ը գրում է․

Աղի գործածումը սննդում նվազեցնելւ դեպքում հնարավոր է գլխացավերից ազատվել ու դրա հավանականությունը նվազեցնել 2 անգամ: Ջոն Հոփկիսնի համալսարանի գիտնականների ուսումնասիրությունը պարզել է, որ եթե օրը մարդը օգտագործի մեկ փոքր գդալ թեյի կեսի չափ աղ, գլխացավերը կնվազեն 1/3-րդով:

Գիտնականները նշում են, որ աղը բարձրացնում է արյան և զարկերակային ճնշումը: Հետևաբար աղի չափաբաժինը օրվա սննդակարգում նվազեցնելու դեպքում, նվազում է նաև արյան ու զարկերակային ճնշումը, ինչն էլ  իր հերթին գլխացավերի հավանականությունը:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել