Պահածոների վտանգները՝ ինչպես խուսափել բոտուլիզմիցAroxj.am-ը գրում է․

Պահածոները կարող են բոտուլիզմի պատճառ դառնալ: Այս մասին կրկին հիշեցրել են առողջապահության նախարարությունից: Հիվանդությունների վերահսկման և կանխարգելամ ազգային կենտրոնի փոխտնօրեն Նունե Բակունցը նշել է, որ որ պահածոյացված տարրաներում կարող են բոտուլիզմի բակտերիաներ լինել: Դրանք արտադրում են տոկսիններ, որոնք ընկնելով օրգանիզմ ախտահարում են նյարդային համակագի տարբեր հատվածներ:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել