Tert.am-ը գրում է.
Համեմունքներն ու կանաչեղենը ոչ միայն յուրահատուկ համ են հաղորդում ուտեստներին, այլև՝ նվազեցնում են դրանց մեջ առկա նատրիումի, ճարպերի և կալորիաների քանակը: Այս մասին հաղորդում է Meddaily.ru-ն՝ հղում կատարելով zeenews.india.com-ին:
Աղացած կարմիր պղպեղն օգնում է նիհարել, դարչինը կարգավորում է արյան մեջ պարունակվող գլյուկոզայի մակարդակը, ինչպես նաև՝ բարձրացնում է ինսուլինի հանդեպ զգայունությունը:
Կոլորադոյի համալսարանի գիտնականների անցկացրած ուսումնասիրության տվյալների համաձայն՝ համեմունքների և կանաչեղենի ավելացումը ուտեստներին՝ մսին, բանջարեղենին և կոշտ տեսակի ցորենի ալյուրից պատրաստված մակարոնեղենին, դրանք առավել գրավիչ են դարձնում:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://www.tert.am/am/news/2014/10/31/hamemunqner-kanachexen/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել