Tert.am-ը գրում է.

Համեմունքներն ու կանաչեղենը ոչ միայն յուրահատուկ համ են հաղորդում ուտեստներին, այլև՝ նվազեցնում են դրանց մեջ առկա նատրիումի, ճարպերի և կալորիաների քանակը: Այս մասին հաղորդում է Meddaily.ru-ն՝ հղում կատարելով zeenews.india.com-ին:

Աղացած կարմիր պղպեղն օգնում է նիհարել, դարչինը կարգավորում է արյան մեջ պարունակվող գլյուկոզայի մակարդակը, ինչպես նաև՝ բարձրացնում է ինսուլինի հանդեպ զգայունությունը:

Կոլորադոյի համալսարանի գիտնականների անցկացրած ուսումնասիրության տվյալների համաձայն՝ համեմունքների և կանաչեղենի ավելացումը ուտեստներին՝ մսին, բանջարեղենին և կոշտ տեսակի ցորենի ալյուրից պատրաստված մակարոնեղենին, դրանք առավել գրավիչ են դարձնում:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել