Tert.am-ը գրում է․

Մեղրի օգտագործումը տարածված է եղել հնագույն ժամանակներից` դեռևս քարանձավաբնակ մարդկանց օրերում: Մեր օրերում մեղրի վաճառքին և օգտագործմանը նպաստում են նեկտարի օգտակարության և շաքարի վնասակարության մասին շրջանառվող տարբեր տեղեկությունները:

Ինչպես գրում է Daily Mail-ը` մեղրի օգտակարությունը կապված է դրա պարունակության մեջ 55 տոկոս ֆրուկտոզայի առկայությամբ, սակայն ոմանք պնդում են, որ մեղր ուտելը քիչ է օգտակար մարմնի համար, քան շաքարավազի կիրառումը, ինչ համար մի շարք պատճառներ են նշվում:

Մեղրը ևս շաքար է

Ռաֆինացված շաքարը (սախարոզ) մշակվում է մեր օրգանիզմում` ինսուլինի կողմից, որն արտադրում է ենթաստամոքսային գեղձը: Մեղրը 55 տոկոսով կազմված է ֆրուկտոզայից, որը մշակվում է լյարդի կողմից: Չնայած առկա քիմիական տարբերությանը` օրգանիզմում նմանօրինակ գործընթաց է տեղի ունենում:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել