Կանաչ բանանը կազմվածքի և առողջության պահպանման համար հրաշալի միջոց է:
Ամերիկացի գիտնական Ռոդնի Բիլտոնը կոչ է անում միայն կանաչ բանան ուտել, քանի որ այն մեծ քանակությամբ դիմացկուն օսլա է պարունակում, ինչն էլ երկարաժամկետ էներգիա է հաղորդում։
Այս օսլան նպաստում է քաշի նվազմանը, քանի որ այն խթանում է գլյուկագոն հորմոնի արտադրությանը, ինչն էլ մեծացնում է ճարպերի այրման արագությունը: Մասնագետն արգելում է խաշած կարտոֆիլը տապակել կամ պատրաստել այն ձիթապտղի յուղով: Պատճառն այն է, որ կարտոֆիլը 25%-ով ավելի շաքար է ազատում այն ժամանակ, երբ վերածվում է խյուսի:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել