Ինչով են վտանգավոր թարմ քամված հյութերըAroxj.am-ը գրում է․

Բոլորը կարծում են, որ քամված հյութերը՝ ֆրեշերը, օգտակար են առողջությանը, սակայն այդպես չեն կարծում ամերիկացի գիտնականները: Սիունբերնի համալսարանի գիտնականների ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ թարմ քամված հյութերի պարբերական օգտագործումը հանգեցնում է աորտայի ճնշման բարձրացմանը, ինչը իր հերթին կարող է ինֆարկտի պատճառ դառնալ:

Գիտնականները նշում են, որ թարմ քամված հյութերի մեջ բացի մեծ քանակության վիտամիններից կա նաև մեծ քանակությամբ շաքար:  Նրանց պնդմամբ, օրինակ Կոկ-կոլայի և նարինջի ֆրեշի մեջ շաքարի քանակությունը գրեթե հավասար է՝ համապատասխանաբար 139 և 115 կիլոկալորիա: 

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել