Գազարն ավելին է, քան պարզապես ուտեստին ավելացվող համեղ սննդամթերք: Այն չափազանց օգտակար է մեր օրգանիզմին՝ հատկապես մաշկին, աչքերին, մարսողական համակարգին ու ատամներին:
Այնպես որ, եթե քաղցր համը դեռ բավարար չէ, տես գազարն ավելի շատ օգտագործելու այս 10 պատճառները:
♦ Բետակարոտին - Գազարը հարուստ է բնական հակաօքսիդանտներով, որոնք տարբեր առողջարար հատկություններից զատ օրգանիզմում վերափոխվում են նաև վիտամին A-ի ու նպաստում առողջ մաշկ ունենալուն:
♦ Մարսողություն – Գազարը մեծացնում է թքարտադրությունը ու օրգանիզմին փոխանցում անհրաժեշտ հանքանյութերի, վիտամինների պաշարը: Գազարի կանոնավոր օգտագործումը կարող է կանխարգելել ստամոքսային խոցեր ու այլ մարսողական խնդիրներ ու հիվանդություններ ձեռք բերելը:
♦ Ալկալիական էլեմենտներ – Գազարը հարուստ է ալկալիական էլեմենտներով, որոնք մաքրում ու վերականգնում են արյունը` միաժամանակ բալանսավորելով օրգանիզմում թթուների/ալկալիների հարաբերակցությունը:
♦ Պոտասիում – Գազարը պոտասիումի հրաշալի աղբյուր է, որը պահպանում է օրգանիզմում սոդիումի մակարդակն ու կարգավորում արյան ճնշումը:
♦ Ատամների առողջություն – Գազարը ոչնչացնում է բերանում վնասակար մանրէներն ու կանխարգելում ատամների քայքայումը:
♦ Վերքեր – Հում քերած գազարը կարելի է օգտագործել վերքերը, կտրվածքներն ու մաշկային բորբոքումները բուժելու համար:
♦ Հակաքաղցկեղային նյութեր – Բազմաթիվ առողջարար հատկություններից մեկն էլ այն է, որ գազարը պարունակում է հակաքաղցկեղային ֆալկարինոլ կոչվող նյութը, որը կնվազեցնի հաստ աղու քաղցկեղ ձեռք բերելու հավանականությունը` միաժամանակ նպաստելով հաստ աղու ընդհանուր առողջությունը:
♦ Կարոտենոիդ – Գազարը հարուստ է կարոտենոիդներով, որոնք օրգանիզմում կարգավորում են արյան շաքարը:
♦ Մանրաթելեր – Գազարը հարուստ է մանրաթելերով, որոնք նվազեցնում են օրգանիզմի վատ խոլեստերինը ու բարձրացնում օգտակար խոլեստերինի քանակությունը` դրանով իսկ մաքրելով արյունն ու կանխարգելելով սրտի հիվանդությունները:
♦ Աչքերի, մազերի, եղունգների համար – Գազարի մեջ պարունակվող օգտակար սննդանյութերը առողջարար են աչքերի, մաշկի, մազերի, եղունգների ու շատ այլ բաների համար, քանի որ այն օրգանիզմը մաքրում է թունավոր նյութերից ու նոր բջիջներ կառուցում: