200 մլ գոլ կաթի մեջ լուծել 7 գ խմորիչ և 1 ճ. գդալ շաքարավազ, թողնել 10 րոպե, որ խմորիչը սկսի գործել: 2 ձուն 80 գ շաքարավազով հարել, ավելացնել խմորիչով կաթը, մի պտղունց աղ: Ավելացնել 60 գ փափուկ կարագ, լավ հարել: Քիչ-քիչ ավելացնել մոտ 380 գ ալյուր: Խմորը մի փոքր կպչուն է, բայց հեշտությամբ պոկվում է ամանի պատերից, շատ ալյուր չավելացնեք. բուլկիները կոշտ կստացվեն: Խմորով ամանը փակում ենք և ՈՒՇԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ՝ տեղափոխում սառնարան մինչև առավոտ: Դուք քնում եք, իսկ խմորը հասունանում է սառնարանում: Առավոտյան բարձրացած խմորից կտորներ պոկել, յուրաքանչյուր կտորին պարանի տեսք տալ, 2 պարանները միացնել, միահյուսել, ծայրերն ամրացնել: Երեսին հալած կարագ քսել, իսկ հետո բուլկիների վրա կարող եք ցանել քնջութ, շաքարավազ, նարնջի քերած կեղև շաքարավազով խառնած կամ կարող եք հենց այդպես էլ թխել: Բուլկիները 20 րոպե թողնել սենյակային ջերմաստիճանում (ցանկալի է տարածքը տաք լինի, այդ ընթացքում խմորը նորից կբարձրանա): Թխել նախապես 180 (350F) աստիճան միացրած ջեռոցում մոտ 30 րոպե: Բարի ախորժակ!!!!


Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել