ԽՄՈՐ՝

1,5 բաժակ ալյուրը մաղել ամանի մեջ, ավելացնել մանր կտրատած 250 գ սառը կարագ, դանակով մանրացնել, հետո մատներով տրորել այնքան, մինչև ստացվի փշուրներով զանգված: Ավելացնել 150 մլ թթվասեր, խմոր հունցել՝ քիչ-քիչ ալյուր ավելացնելով: Պետք է ստացվի փափուկ, չկպչող խմոր: Բաժանել 3 մասի, փաթաթել տոպրակով և 1 ժամով թողնել սառնարանում:

ՄԻՋՈՒԿ՝

ա) 1 բաժակ մանրացրած ընկույզ, կես բաժակ շաքարավազ, դարչին, մեկ ձվի սպիտակուց: 

բ) թանձր ջեմ կամ NUTELLA
Յուրաքանչյուր գունդը բավական բարակ շրջանաձև գրտնակել, սուր դանակով բաժանել եռանկյունների, լայն եզրին մոտ դնել մեկ թեյի գդալ միջուկ, փաթաթել: Եթե պատրաստի սիգարեթները պատելու եք շաքարի փոշով, ապա վրան ձու քսելու կարիք չկա:

Թխել նախապես 200 (400 F) աստիճան միացրած ջեռոցում մոտ 15 րոպե: 
Սիգարեթները ստացվում են շատ նուրբ ու փխրուն: Բարի ախորժակ!!! Հարգանքներով՝ Նինա Մինասյան


Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել