Անհրաժեշտ է`
հայկական լավաշ
միս (ըստ ցանկության)
երիտասարդ կաղամբ
կարմիր սոխ
վարունգ
լոլիկ
պղպեղ
մաղադանոս
թթվասեր
սխտոր
գինու քացախ
աղ, շաքարավազ, պղպեղ
բուսական յուղ
Պատրաստման եղանակը`
Սկզբից պատրաստում ենք սոուսը: Դրա համար թթվասերին ավելացնում ենք կտրատած մաղադանոսը, մանրացրած սխտորը, աղը և լավ խառնում:
Այնուհետև գինու քացախին, աղին և շաքարավազին ավելացնում ենք մանր կտրատած սոխը:
Կտրատում ենք բանջարեղենը:
Անհրաժեշտ չափսով կտրատում ենք լավաշն ու քսում սոուսը, ապա դնում բանջարեղենը:
Միսը մանր կտրատում ենք և արագ-արագ տապակում բուսական յուղի մեջ այնպես, որ միսը չկորցնի իր հյութեղությունը:
Միսն ավելացնում ենք լավաշին և լավ փաթաթելով երկու կողմից մի-փոքր տապակում:
Բարի ախորժակ:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել